Tvrdá voda – strašiak spotrebičov


Viete z čoho sa najviac kazia vaše domáce spotrebiče ako je práčka, sušička alebo umývačka riadu? Dôvodom je príliš tvrdá voda vo vašej domácnosti. Tvrdá voda nie je iba problémom nehnuteľností, ktoré sú napojené na studňovú vodu. Nesprávne parametre vody môžu mať aj domácnosti, ktoré sú napojené na mestský vodovod. Spolu s tvrdou vodou prichádzajú aj problémy. Nakoľko vodu používame v takmer každom aspekte života, ak nie je v top stave, môžeme očakávať problémy. Možno si nenápadný nános vodného kameňa zo začiatku ani nevšimneme.

Trápia vás vysoké náklady na servis?

Časom ho bude pribúdať a ako prvé varovné znamenie si možno všimneme častejšiu potrebu odvápňovania našej rýchlovarnej kanvice alebo kávovaru. Ani práčka či sušička, ktoré s vodou do kontaktu pravidelne prichádzajú nie sú automaticky chránené proti rizikám zanášania častí mechanizmov. Servis týchto spotrebičov nie je najlacnejšou záležitosťou. Umývačka riadu tiež nie je najšťastnejšia, ak musí pri umývaní riadu využívať príliš tvrdú vodu. Usadeniny na seba totiž neviažu iba ďalší vodný kameň ale aj prichádzajúce nečistoty. V prípade umývačky riadu je to najčastejšie mastnota, ktorá je sama o sebe lepivá. Vytopená kuchyňa je preto nepríjemným prekvapením.

neustále čistenie vodného kameňa

Kúpeľňa je miestom, kde by mala panovať čistota a hygiena. Tento proces ale môže usádzanie vodného kameňa z tvrdej vody znepríjemniť. Všade prítomné biele stekance sú neestetické hlavne na umývadlových batériách a plochách stien sprchových kútov. Riešenie tejto situácie je rôzne. Niekto si prezieravo inštaluje zmäkčovač vody opatrený tabletovanou soľou. Niekto hľadá čoraz účinnejšie čističe vodného kameňa. Skutočným riešením je ale z dlhodobého hľadiska práve zmäkčovač vody. Ten nás odbremení od neustáleho čistenia plôch a spotrebičov. Prečo sa teda nezbaviť tvrdej vody už navždy? Rýchly a jednoduchý zásah vyrieši celú radu problémov, ktoré sa v domácnosti nachádzajú.